U bent momenteel hier: Home / Wij delen mee / Werkzaamheden buitendienststelling Nijkerk live te volgen

Werkzaamheden buitendienststelling Nijkerk live te volgen

Bij Nijkerk bouwt Van Spijker Infrabouw, in opdracht van ProRail, een onderdoorgang, live te volgen via de webcam ter plaatse. Het is nu dus nog een bouwput, maar straks duikt de Amersfoortseweg onder het spoor door.

Win-win

Typisch gevalletje van win-win: een druk bereden traject naar Amersfoort zorgt voor een regelmatig gesloten overweg dat vervolgens het regionale autoverkeer ophoudt. Spoor en verkeer winnen dus bij de nieuwe tunnel die Van Spijker Infrabouw, in opdracht van ProRail, bouwt bij Nijkerk in de Amersfoortseweg. Overweg weg, bereikbaarheid en veiligheid verbeterd. Fietsers, voetgangers en autoverkeer profiteren ervan, maar ook het treinverkeer loopt minder risico. 

Schop

De bouw van de tunnel is momenteel in volle gang. Zeker het aankomend weekend (20 t/m 23 mei), want dan gaat het helemaal op de schop: zelfs het spoor halen we weg. We bouwen in dit weekend dag en nacht door. Met lange stalen palen en en damwandplaten creëren we een hulpconstructie onder de huidige spoorwegovergang. Om de constructie te plaatsen wordt het spoor verwijderd. Volgens plan ligt het spoor maandagochtend terug en afhankelijk daarvan start de dienstregeling weer op. Ook tijdens het weekend zijn de werkzaamheden live te volgende via de webcam.

Tunneldek

Blijft nog een grote operatie over om alvast om te noteren: 1 tot en met 4 juli schuiven we het tunneldek definitief onder het spoor. Bijzonder vakwerk om ook live te volgen via de webcam.

Bron: website ProRail


Contact gegevens

Van Spijker Infrabouw B.V.
Pieter Mastebroekweg 4
7942 JZ Meppel
Postbus 247
7940 AE Meppel

T 05 22 - 25 25 89
info@vanspijkerinfrabouw.nl  
» Meer gegevens en routebeschrijving