U bent momenteel hier: Home / Wij delen mee / Noordkant Noordzeebrug bijna klaar

Noordkant Noordzeebrug bijna klaar

Operatie Noordezeebrug is bijna halverwege. Het eerste deel van de nieuwe brug over het Van Startkenborghkanaal in de ringweg van de stad Groningen is zo goed als klaar. Fietsers moeten voorlopig omrijden.

Twee bruggen vlak boven elkaar. De onderste is bijna afgeschreven, de bovenste nog net niet in gebruik. Wie niet al te groot is, kan op de onderste Noordzeebrug rechtop lopen. Maar dan moet je niet bang zijn uitgevallen, zo vlak onder een betondek van 1.60 meter. 

Zo dik is de nieuwe brug over het Van Starkenborghkanaal in Groningen, die circa 3 meter boven de oude uittorent. Weggebruikers zien hem al een tijdje liggen. Ze rijden er nu nog vlak langs op de onderste laag. Vanaf het eerste weekeinde in februari mogen (moeten) ze naar boven. 

Dan is al het beton pas helemaal uitgehard en het laatste asfalt gelegd. Voor een eerste auto met bouwmaterialen was de brug vlak voor de kerstvakantie al stevig genoeg. Hij had, voorzichtig rijdend, de primeur nadat de nieuwe landhoofden aan de kant van Noorderhoogebrug als eerste waren verbonden met de nieuwe brug.

Bouwcombinatie Van Spijker / Oosterhof Holman maakt het eerste deel van de brug deze maand af en begint ondertussen met de voorbereidingen voor het resterende deel. De oude Noordzeebrug blijft voorlopig in z'n geheel liggen. Met het oude deel wordt de bekisting van de nieuwe brug ondersteund.

Van Spijker benut ook een deel van de bestaande landhoofden. Met de innovatieve bouwwijze trekt het bedrijf veel aandacht. 

Via de volgende link kunt u het volledige artikel lezen. 

Bron: Dagblad van het Noorden van 5 januari 2015 (pagina 24).