U bent momenteel hier: Home / Wij delen mee / Eerste deel nieuwe Noordzeebrug geopend

Eerste deel nieuwe Noordzeebrug geopend

Vrijdagavond 6 februari 2015, 19.00 uur is het eerste deel van de nieuwe Noordzeebrug in Groningen in gebruik genomen. Een prachtig nieuw stukje Noordelijke Ringweg is hier gerealiseerd, waarbij de weggebruiker ‘verhoogd’ vanuit de richting Eemshaven de stad in- of uitrijdt.

Het eerste gedeelte van de nieuwe Noordzeebrug is klaar en is ruim drie meter hoger dan de oude Noordzeebrug. Tegelijkertijd is er bij de Bedumerweg ook een nieuw viaduct gerealiseerd.

Het zal voor de automobilist even wennen zijn. Op de Noordzeebrug wordt is in het weekend van 7/8 februari het verkeer in fasen ‘omgezet’ en gaat men op het nieuwe gedeelte rijden. De aannemerscombinatie Van Spijker Infrabouw/Oosterhof Holman is inmiddels aan de stadszijde begonnen met diverse werkzaamheden om ook dit gedeelte van de Noordzeebrug te verhogen. In de afgelopen maanden hebben de betrokken medewerkers met man en macht gewerkt om dit te bereiken.

In de komende tijd concentreren de werkzaamheden zich op het heien van nieuwe damwanden, het maken van een brugdek, het storten van duizenden kuub beton, de aanleg van een nieuw fietspad, maar ook de aanleg van een nieuwe rotonde bij de Bedumerweg en de bijbehorende verbindingswegen naar de Noordelijke Ringweg.

Tot november 2015 concentreert de aannemerscombinatie Van Spijker Infrabouw/Oosterhof Holman zich op de bouw van het tweede gedeelte van de Noordzeebrug. 

Bron: Gezinsbode