U bent momenteel hier: Home / Wij delen mee / Starthandeling bouw nieuwe brug te Dorkwerd

Starthandeling bouw nieuwe brug te Dorkwerd

De brug bij Dorkwerd is al bijna 80 jaar oud en aan vervanging toe. Maandag 3 maart werd het startsein gegeven voor de vervanging van de brug.

De starthandeling voor de werkzaamheden werd verricht door Mark Boumans, gedeputeerde van de provincie Groningen, Els van Grol, directeur Netwerkmanagement van Rijkswaterstaat Noord-Nederland en Bert Swart, burgemeester van de gemeente Zuidhorn. De starthandeling vond plaats op de bouwlocatie van Van Spijker Infrabouw B.V. & DJK Zuidbroek aan de Gaaikemadijk te Aduard.

De brug bij Dorkwerd maakt deel uit van de Hoofdvaarweg Lemmer – Delfzijl. De provincies Groningen en Fryslân werken samen met Rijkswaterstaat aan de verbetering van deze vaarweg. De vaarweg wordt dieper en breder gemaakt en een aantal bruggen wordt vervangen, waaronder de brug bij Dorkwerd. Doel is dat grotere schepen vlot en veilig kunnen varen. Het gaat onder meer om klasse Va-schepen. Dat zijn schepen van 110 bij 11,4 meter met een gewicht van maximaal 3000 ton. Zo is de weg vrij voor meer transport over water. 

Bron: website 112groningen.nl 

Voor foto's verwijzen wij u ook naar de website van 112groningen.nl 

Dorkwerd in de media:

http://www.oogtv.nl/2014/03/start-voor-bouw-nieuwe-brug-dorkwerd/

http://www.rtvnoord.nl/artikel/artikel.asp?p=130988

Artikel in het Dagblad van het Noorden 


Contact gegevens

Van Spijker Infrabouw B.V.
Pieter Mastebroekweg 4
7942 JZ Meppel
Postbus 247
7940 AE Meppel

T 05 22 - 25 25 89
info@vanspijkerinfrabouw.nl  
» Meer gegevens en routebeschrijving