U bent momenteel hier: Home / Wij delen mee / Spectaculaire plaatsing spoordek binnen één weekend

Spectaculaire plaatsing spoordek binnen één weekend

Van 1 juli t/m 4 juli heeft een buitendienststelling in Nijkerk plaatsgevonden. Dit weekendwerk was spectaculair vanwege het inrijden van het spoordek van ca. 12 x 65 meter met een gewicht van 1.805.000 kg. Om het spoordek te kunnen plaatsen moest eerst het spoor verwijderd en de grond ontgraven worden, zodat de SPMT’s (Self Propelled Modular Transporter) het spoordek op zijn definitieve plaats kon rijden.

In de nacht van zaterdag op zondag is het spoordek door de SPMT’s volgens de juiste maatvoering op de al aanwezige tijdelijke fundaties gezet. Nadat de definitieve constructie (het spoordek) op de tijdelijke constructie was vastgezet (alle buispalen zijn vast gelast aan de ingestorte stalen platen onder het dek) kon het spoordek ingericht worden. Hiervoor is het spoor teruggebouwd, maar nu dus over het spoordek heen. 

Het bovenstaande proces moest binnen 52 uur plaatsvinden en dat is gelukt! Maandagochtend 4 juli om 04:28 uur is het spoor vrij en onbelemmerd in dienst gegeven.

De werkzaamheden op de bouwplaats waren ook goed te volgen vanaf de daarvoor speciaal ingerichte tribune. Leuk detail was dat de NOS tijdens het weekend een bezoek heeft gebracht aan onze bouwplaats in verband met ‘’bouwputtoerisme’’ waarbij zij interesse hadden voor de toeschouwers. Via de volgende link kan het NOS-artikel gelezen worden.   

Naast het volgende van de werkzaamheden vanaf de tribune konden de werkzaamheden via de bouwwebcam gevolgd worden. Dat hebben maar liefst 15.000 mensen gedaan. Het verloop van de weekendwerkzaamheden is vastgelegd in een time lapse. 


Contact gegevens

Van Spijker Infrabouw B.V.
Pieter Mastebroekweg 4
7942 JZ Meppel
Postbus 247
7940 AE Meppel

T 05 22 - 25 25 89
info@vanspijkerinfrabouw.nl  
» Meer gegevens en routebeschrijving