U bent momenteel hier: Home / Wij delen mee / Rondleiding gemeenteraad Nijkerk en ProRail spoorwegonderdoorgang Amersfoortseweg

Rondleiding spoorwegonderdoorgang Amersfoortseweg

De spoorwegonderdoorgang op de Amersfoortseweg gaat naar verwachting half februari open voor verkeer, maar de gemeenteraad van Nijkerk en een afvaardiging van ProRail mocht vrijdagmiddag 4 november al een kijkje nemen bij het indrukwekkende bouwwerk. André Hagen van ProRail geeft aan dat hier ‘’een huzarenstukje is geleverd’’. Nu wordt met man en macht gewerkt aan de afwerking van de tunnel, nadat eerder de tunneldelen zijn bevestigd. 

De raadsleden kregen een rondleiding door de tunnel en konden zich er zo van overtuigen dat het inderdaad verstandig is om de opening van de tunnel met enkele maanden uit te stellen. Zo zagen de raadsleden dat er onder het wegdek een enorm waterreservoir wordt gebouwd om overvloedig regenwater op te kunnen vangen. Daarnaast is een begin gemaakt aan de aanleg van de nieuwe aansluiting op de ds. Kuyperstraat. Deze nieuwe aansluiting moet straks ook als noodweg dienen als de huidige omleidingsroute wordt aangepakt. 

Bron laatste foto: Kees van den Heuvel


Contact gegevens

Van Spijker Infrabouw B.V.
Pieter Mastebroekweg 4
7942 JZ Meppel
Postbus 247
7940 AE Meppel

T 05 22 - 25 25 89
info@vanspijkerinfrabouw.nl  
» Meer gegevens en routebeschrijving