U bent momenteel hier: Home / Wij delen mee / Ringweg Groningen eerder klaar

Ringweg Groningen eerder klaar

De nieuwe aansluiting van de oostelijke ringweg op de Groningerweg in Groningen, bij bedrijventerrein Het Witte Lam, gaat op 15 juni open. Dat zou pas in oktober gebeuren.

,,De tunnel is ruim drie maanden eerder klaar dan verwacht'', zegt projectleider Bart Bouma van de provincie, die oostelijke ringweg verbouwt. Volgens Bouma is de meevaller te danken aan de zachte winter en een slimme planning van aannemerscombinatie Van Spijker-Oosterhof Holman.

Het kruispunt is na de aansluitingen bij Lewenborg, Kardinge en Beijum/De Hunze Zuid het vierde waar de verkeerslichten verdwijnen. Daarmee is de Ring Oost helemaal obstakelvrij. Eind dit jaar is ook de Noordzeebrug klaar.

Met de opening van de tunnel verdwijnen de tijdelijke verkeerslichten op de Noordzeeweg naar bedrijventerrein Het Witte Lam en op de Eemshavenweg naar Hornbach.

De provincie maakt de oostelijke en noordelijke ringweg geheel ongelijkvloers voordat de ombouw van de zuidelijke ringweg begint. De ombouw van de westelijke ringweg volgt daarna.

Bron: Dagblad van het Noorden d.d. 1 juni '15