U bent momenteel hier: Home / Wij delen mee / Pinksterconcours De Wijk is een succes

Pinksterconcours De Wijk is een succes

Tijdens het Pinksterweekend heeft het jaarlijkse Pinksterconcours op Landgoed Dickninge in De Wijk, waar Van Spijker Infrabouw B.V. hoofdsponsor van is,  weer plaatsgevonden. Door de mooie weersomstandigheden en een goede sfeer kan gesproken worden over een geslaagd weekend. 

Foto: Ilse Vedder

Op vrijdag begon het weekend met de 4- en 5 jarigen competitie, deze dag is later afgesloten met de bixie wedstrijd voor de kleintjes. Zaterdags werden de pony's van stal gehaald en werden alle klassen verreden in zowel de dressuur als in het springen. Het Z-ZZ springen is gewonnen door Joanne Vos en de Z2 dressuur door Aniek Fokkert.

Mennen met Sterren
Zaterdagavond stond in het teken van het 50jarige bestaan van ponyclub De Reestruiters, er vond een geslaagde reünie plaats. Daarnaast kwam er veel publiek op de show 'Mennen met Sterren' af, deze show werd mede mogelijk gemaakt door eetcafé Het Vergulde Ros en stichting CH De Wijk. De geldprijs is meegenomen door Jan Boverhof van de Antrappers, hij eindigde na een snelle rit op de eerste plaats. Een tweede plaats was er voor Alfred Doorn van muziekvereniging Apollo en een derde plaats voor Klaas Vos van Voetbalvereniging IJhorst. 

Van Spijker Infrabouw prijs
Op pinkstermaandag werden alle klassen voor de paarden verreden. De ZZ licht dressuur is gezamenlijk gewonnen door Mandy Dokter en Anne Lehmann, in de andere rubriek waren dit Wendy Santing en Ilona Mens. De extra dressuurprijzen over de 4 beste proeven over 2 dagen is in het B gewonnen door Nathalie van der Ham, in de L door Frances Grasso, in de M door Aletta Broek en in de Z door Annemieke Vincours. De rubrieken van de tuigpaarden waren vol en brachten veel publiek met zich mee. The winning round van de Van Spijker Infrabouw prijs is gewonnen door Albert Zoer. Tevens was er dit jaar een extra geldprijs te winnen voor diegene die de 'Muur van Dickninge' van 1.80 meter foutloos wist te springen, deze hindernis was geen verplicht onderdeel. Michael Greeve, Manon van der Sluis, Albert Zoer en Lennard de boer, maar liefst 2 maal, wisten deze foutloos te springen en hebben de geldprijs verdeeld. Anne-Liza Makkinga heeft de extra prijs, de mountainbike, mee naar huis genomen. Zij was de beste over beide parcoursen. Kortom, de organisatie kan terug kijken op een geslaagd weekend!

Bron: website CH De Wijk

Foto: Ilse Vedder

Artikel in de Westervelder Wolder van 3 juni '15