U bent momenteel hier: Home / Wij delen mee / Oude Noordzeebrug in Groningen succesvol gesloopt

Oude Noordzeebrug in Groningen succesvol gesloopt

Met militaire precieze is afgelopen weekend de oude Noordzeebrug gesloopt. Een lastige klus; het beton waaruit de oude brug in de jaren zeventig is opgebouwd, bleek harder dan vooraf gedacht. Door de inzet van extra materieel is de planning niet in gevaar gekomen. Maandagochtend 12 oktober omstreeks 01.00 uur was de brug succesvol gesloopt.

Sloop vanaf het water

De nieuwe Noordzeebrug tussen de Bedumerweg en de Eemshavenweg is onlangs in gebruik genomen. De nieuwe brug is over de oude heen gelegd. Daarom ondervond het autoverkeer geen hinder van de sloop van de oude brug. Alle sloopwerkzaamheden vonden vanaf het water plaats. Op het water waren enkele pontons neergelegd waarop drie kranen waren geplaatst. In totaal kwam zo'n 4000 kuub beton vrij. Het grootste deel van het oude beton wordt hergebruikt in nieuw wegenmateriaal.

Geen overlast voor omgeving

Vooraf werd rekening gehouden met ernstige geluidsoverlast voor omwonenden, ook in de nachtelijke uren. Dankzij de gunstige oostelijke windrichting bleef hinder nagenoeg uit. Er zijn geen klachten over geluidsoverlast binnen gekomen.

Laatste werkzaamheden

Dit najaar werken we aan de verdere afwerking van de nieuwe brug en de reconstructie van de omgeving en het fietspad.  Eind december zijn alle werkzaamheden aan de nieuwe Noordzeebrug klaar.