U bent momenteel hier: Home / Wij delen mee / Officiële opening en open dag faunapassage tussen Weerribben en Wieden

Officiële opening en open dag faunapassage tussen Weerribben en Wieden

De belangrijkste barrière voor dieren tussen de natuurgebieden Weerribben en De Weerribben in Overijssel is weggenomen door de aanleg van een 80 meter brede faunapassage onder de provinciale weg N333 (Blokzijl-Steenwijk). De passage bestaat uit droge en natte gedeelten, waarmee een vrije doorgang van dieren tussen de Weerribben en de Wieden mogelijk is gemaakt. Bovendien is door de aanleg van op- en afritten de verkeersveiligheid ter plekke verbeterd. Vrijdag 29 augustus wordt de faunapassage officieel geopend. 

Open dag 30 augustus

Op zaterdag 30 augustus van 10.00 tot 16.00 uur organiseren de samenwerkende partners een open dag. Deze open dag is voor omwonenden, inwoners uit NoordWest-Overijssel, toeristen en ander belangstellenden. De open dag wordt georganiseerd in en bij de tent, Wetering West 3A (tegenover de kerk) in Wetering. 

Bezoekers aan de open dag kunnen een kijkje nemen in de vogelkijkhut, bij de faunapassage of de oeverzwaluwwand. Daar, of in de grote tent geven diverse specialisten tekst en uitleg over dit unieke project, waarin recreatie en natuur zo goed samengaan.

Bron: Provincie Overijssel

Artikelen over de officiële opening en de open dag:Contact gegevens

Van Spijker Infrabouw B.V.
Pieter Mastebroekweg 4
7942 JZ Meppel
Postbus 247
7940 AE Meppel

T 05 22 - 25 25 89
info@vanspijkerinfrabouw.nl  
» Meer gegevens en routebeschrijving