U bent momenteel hier: Home / Wij delen mee / Faunapassage bij Muggenbeet officieel geopend

Faunapassage bij Muggenbeet officieel geopend

Met het teruggeven van een stukje natuur aan het Fruinenvolk heeft Overijssels gedeputeerde Hester Maij op vrijdagmiddag 29 augustus de natuurinrichting Wetering Oost en West en de faunapassage bij Muggenbeet (Steenwijkerland) officieel afgerond.

Onder de provinciale weg N333 (Blokzijl-Steenwijk) is, aansluitend aan de Wetering West, een 80 meter brede faunapassage aangelegd. De passage bestaat uit droge en natte gedeelten, waarmee een vrije doorgang van dieren tussen de Weerribben en de Wieden mogelijk is gemaakt. Bovendien is door de aanleg van op- en afritten de verkeersveiligheid ter plekke verbeterd.De nieuwe brugconstructie is 70 meter lang en vier meter hoog. Verder zijn er onder de Roomslootbrug kleine aanpassingen gemaakt, waardoor reeën en andere soorten gemakkelijker kunnen oversteken.

Nu deze maatregelen voltooid zijn behoort de barrière voor de dieren tussen de Weerribben en de Wieden tot het verleden. Grotere dieren (zoals reeën en otters) trekken vooral van het ene naar het andere gebied om daar een partner te vinden en zich te vestigen. Kleinere dieren (zoals waterspitsmuis, meervleermuis, rugstreeppad, heikikker, ringslang, grote vuurvlinder en donkere waterjuffer) kunnen zich veel beter verplaatsen en fourageren. 

TwImg-20140829-105133.jpg

Bron: Website Provincie Overijssel


Contact gegevens

Van Spijker Infrabouw B.V.
Pieter Mastebroekweg 4
7942 JZ Meppel
Postbus 247
7940 AE Meppel

T 05 22 - 25 25 89
info@vanspijkerinfrabouw.nl  
» Meer gegevens en routebeschrijving