U bent momenteel hier: Home / Wij delen mee / Aankomend weekend spooronderdoorgang Amersfoortseweg zichtbaar

Aankomend weekend spooronderdoorgang Amersfoortseweg zichtbaar

Aankomend weekend wordt de spooronderdoorgang aan de Amersfoortseweg te Nijkerk zichtbaar! Dan wordt namelijk het 1.850.000 kilo wegende spoordek op zijn plek in het spoor gereden.

Het spoordek is op de voorbouwlocatie eerst voorgebouwd en vormt straks het dak van de tunnel. Voor het inrijden van het zware tunneldek worden zogenoemde SPMT’s (Self Propelled Modular Transporter) ingezet. Deze platte wagens met heel veel wielen rijden met een snelheid van maximaal 5 km per uur.

Het inrijden van het spoordek begint zaterdag 2 juli om 22:00 uur. Eerst wordt het spoordek verplaatst naar een locatie in de buurt van de definitieve locatie. Vanaf 00:30 uur wordt het spoordek vervolgens naar zijn definitieve locatie gereden.

Voordat het verplaatsen van het dek kan beginnen, moet eerst het spoor en de aanwezige grond verwijderd worden. Na het plaatsen van het dek wordt het spoor weer teruggebouwd. Dit alles gaat gebeuren in één weekend, waarin er geen treinen rijden.

Kijktribune

Van 1 tot en met  4 juli gebeurt er veel op de bouwplaats. Om de werkzaamheden van dichtbij te kunnen volgen, staat er een tribune aan de noordzijde van het werkterrein (zijde rotonde Ds. Kuypersstraat). In verband met de veiligheid worden belangstellenden gevraagd om niet op andere locaties rondom de bouwplaats stil te blijven staan. De bouwplaats zelf is verboden terrein voor bezoekers. De werkzaamheden zijn ook live te volgen via http://www.bouwwebcam.nl/nijkerk .


Contact gegevens

Van Spijker Infrabouw B.V.
Pieter Mastebroekweg 4
7942 JZ Meppel
Postbus 247
7940 AE Meppel

T 05 22 - 25 25 89
info@vanspijkerinfrabouw.nl  
» Meer gegevens en routebeschrijving