Wij bieden de totaaloplossing

Een inventieve denkwijze

Hoogste ladder niveau 5 CO2 uitstoot

Duurzaamheid centraal

Naar overzicht

Stagiair

In overleg

Timmer jij via Van Spijker aan de basis van jouw leerweg?

Wij zijn doorlopend op zoek naar enthousiaste stagiaires of afstudeerders. Dus volg jij een opleiding en ben je op zoek naar een stage- of leerwerkplek? Wij zijn altijd op zoek naar nieuw talent!

Bij Van Spijker Infrabouw begeleiden we jaarlijks meerdere stagiaires en BBL-ers van diverse opleidingen. Niet alleen maar om te laten zien hoe ontzettend gaaf onze civieltechnische wereld is, maar ook omdat wij energie krijgen van jouw frisse blik. Jij bent tenslotte onze toekomstige collega!

Zowel op kantoor als buiten in de uitvoering hebben wij mogelijkheden. Momenteel zoeken wij stagaires voor de projecten in Leeuwarden, Groningen, Meppel en Almere: 

 • Project Middelseefaert te Leeuwarden – plaats voor 1 stagiaire in de uitvoering

Middelsee is een nieuwe wijk van Leeuwarden, direct onder het Van Harinxmakanaal. Een nieuw stuk stad met zo’n 3200 woningen, compact opgezet maar met veel water en groen.

In het kader van deze nieuwe woonwijk gaan wij de kades, bruggen en het grondwerk van de Middelseefeart realiseren. Dit betekent dat wij onder meer de volgende werkzaamheden gaan verrichten:

 • Aanleg van ca. 2 km kademuur
 • Realisatie van 8 bruggen met een overspanning van ca. 20m
 • Ca. 300.000 m3 grond ontgraven en afvoeren
 • Aanbrengen van ca. 1800 heipalen met een lengte van 20m

De uitvoeringswerkzaamheden starten in juni 2022 en het project dient in november 2023 klaar te zijn.

Via de volgende link is een video te zien waardoor je een goed beeld krijgt van het project: https://www.youtube.com/watch?v=HTdyImlhZPc

 • Project De Suikerzijde LVV, Gemeente Groningen – plaats voor 2 stagiaires in de uitvoering of werkvoorbereiding 

De Suikerzijde wordt het nieuwe, toekomstgerichte stadsdeel op het terrein van de voormalige Suikerfabriek in Groningen, vlakbij het centrum van de stad. Om de bereikbaarheid tussen dit nieuwe stadsdeel en het centrum van Groningen te verbeteren, gaan wij een nieuwe verbinding voor fiets en voetgangers realiseren. Deze verbinding gaat onder de westelijke ringweg en het spoor naar Roodeschool door.

Dit betekent dat wij onder meer de volgende werkzaamheden gaan verrichten:

 • Aanleg onderdoorgang (voor fietsers en voetgangers) met een spoor dragend deel en verkeersdek
 • Aanleg faunapassages
 • Aanleg leuningwerk, trappen, verlichting
 • Aanleg verhardingen
 • Grondwerk

De voorbereidingswerkzaamheden starten in mei 2022, waarna de werkzaamheden buiten rond februari 2023 beginnen. Het project dient in november 2024 klaar te zijn. Op de volgende website is veel informatie (o.a. video’s) te vinden over het project waardoor je een goed beeld krijgt van het project: https://gemeente.groningen.nl/desuikerzijde

 

 • Werkvoorbereiding en Tenders (kantoor Meppel) – plaats voor 1 stagiaire op kantoor

Hier werk je mee in de tenderfase van een D&C of RAW werk. In de werkvoorbereiding gaat het om zowel de ontwerpfase (D&C) als de voorbereiding van projecten (uitvoeringsgericht). Door ook regelmatig op het project te kijken, krijg je de koppeling met de praktijk compleet.

 

 • Project Almere – plaats voor 1 stagiaire in de uitvoering

Interesse in prefab beton in combinatie met een uitdagende stage? Dan is ons project in Almere zeker een plek waar je heel veel gaat leren. 

Op ons project in Almere gaan we 6 nieuwe bruggen realiseren. Het betreft een nieuwbouwwijk met veel water. De uitdagingen zijn dan dat er weinig ruimte is en we daarnaast ook een korte doorlooptijd hebben. Om ervoor te zorgen dat we toch de planning kunnen halen wordt er veel prefab gefabriceerd in onze eigen werkplaats in Meppel.

Genoeg uitdaging dus voor jou om zowel in de werkvoorbereiding als in de uitvoering heel veel te leren! Dat gecombineerd met jouw enthousiasme en ons leuke team, maakt dat je zeker een toffe tijd gaat hebben bij Van Spijker.

 

Dat je tijdens je stage bij Van Spijker veel leert, krijgen wij regelmatig te horen. Bijvoorbeeld van Janko de Wolde, 3e-jaars student Civiele Techniek aan Windesheim Zwolle:

'Ik heb het erg naar mijn zin gehad bij Van Spijker. Ik heb vooral in de uitvoering gewerkt. In eerste instantie werd ik ingewerkt, zo leerde ik de weg een beetje kennen en wist ik goed bij wie ik met welke vraag kon aankloppen. Daarna wordt je ook gewoon 'losgelaten' en mag je zelf je werkzaamheden gaan doen en indelen. Ik wil niet zeggen dat ik echt in het diepe werd gegooid, maar dat voelde soms natuurlijk wel een beetje zo omdat je alles nog moet leren. De vrijheid en ruimte die ik bij Van Spijker heb gekregen om ook echt veel te leren die kan ik echt waarderen. 

Ik heb veel geleerd van de stage, maar ook heb ik het super naar mijn zin gehad. De sfeer onderling is gewoon heel goed. Als ik een vraag had dan kon in echt bij iedereen terecht.. Je wordt serieus genomen en er wordt iets met je input gedaan. Soms word je in het diepe gegooid en moet je zelf veel uitzoeken, contacten leggen en informatie verzamelen. Dit is uitdagend, maar ondertussen leer je heel veel van het proces en kom je zaken tegen waar je anders nooit aan had gedacht.'

 

Ben jij benieuwd hoe jouw stage er bij ons uit kan gaan zien? Neem dan contact met ons op via 0522-252589 of mail je CV en motivatie naar sollicitatie@vsib.nl, ter attentie van Nicole van der Geest (Personeelszaken).

Vacatures

Vacatures