Wij bieden de totaaloplossing

Een inventieve denkwijze

Hoogste ladder niveau 5 CO2 uitstoot

Duurzaamheid centraal

Naar overzicht

Financieel manager

20 tot 24 uur

Van Spijker Infrabouw is de afgelopen jaren sterk gegroeid en volop in ontwikkeling. Door de recente samenwerking met Mourik B.V. zijn wij daarom op zoek naar versterking!

Als financieel manager ben jij de verbinding tussen Van Spijker Infrabouw en Mourik Infra B.V. Jij adviseert de directies van beide organisatie en verbindt als MT lid de business en finance.  Naast het aansturen van de financiële-/ projectadministratie ben je verantwoordelijk voor de ICT. Gezien de dynamiek binnen de organisatie is geen dag hetzelfde.

Verantwoordelijkheden

Vanuit deze rol geef je leiding aan de financiële administratie en projectadministratie, bestaande uit vier medewerkers. Tevens ben jij een echte bruggenbouwer, die eenvoudig zijn of haar weg vindt tussen de interne en externe stakeholders. Je hebt affiniteit met ICT zodanig dat je de bestaande systemen verder kunt optimaliseren. Daarbij ondersteun en adviseer je het management bij financiële, bedrijfskundige en strategische vraagstukken.

Taken

Organisatie breed

 • Je rapporteert aan en werkt nauw samen met de Algemeen Directeur van Van Spijker voor wie jij sparringpartner en strategisch adviseur bent.
 • Je draagt bij in te nemen strategische en operationele beslissingen aan de hand van financiële rapportages en ontwikkelingen.
 • Je stelt financiële rapportages op (jaarverslagen, maandrapportages, budgetteringsvoorstellen, etc.).
 • Voorbereiden en begeleiden van het controleproces van de accountants.
 • Ontwikkelen en implementeren van financiële kaders en procedures, zoals KPI’s.
 • Opstarten en realiseren van verbeterprocessen om de kwaliteit, efficiency en verdere digitalisering van de organisatie naar een hoger niveau te brengen.

Project gerelateerd

 • Analyseren en controleren van de projectvoortgangsrapportages, tijdig signaleren van afwijkingen t.o.v. de projectbegrotingen en actie nemen naar het projectmanagement.
 • Zorg dragen voor projectprognoses en periodieke financiële projectrapportages.
 • Inzicht en overzicht hebben in de contracten, de projectrisico’s, cashflows en analyses (voor- en nacalculatie).
 • Bewaken van de liquiditeit van de projecten. Je hebt hiervoor inzicht in de factoren die van invloed kunnen zijn op de liquiditeit.

Wat wij vragen

 • Afgeronde HBO-/WO-opleiding: Finance, Bedrijfseconomie of Accountancy.
 • Ruime werkervaring als financieel verantwoordelijke binnen een projectenorganisatie
 • Woonachtig in de regio Meppel (of op max. 1 uur reisafstand).
 • Communicatief sterke bruggenbouwer; je toont sensitiviteit, aanpassingsvermogen, flexibel gedrag en overtuigingskracht. Je weet gevoeligheden te onderkennen en kan er effectief mee omgaan
 • Je kunt snel verbanden leggen en weet bij belangentegenstellingen de stakeholders tot elkaar te krijgen
 • Ervaring met analyse tools en automatiseringsvraagstukken.
 • Je bent ondernemend, kritisch, resultaatgericht en daadkrachtig. Ook ben je flexibel, kan je snel schakelen en voel je je thuis in een familiebedrijf
 • Het betreft een functie voor 20 tot 24 uur per week voor onbepaalde tijd.

De organisatie

Van Spijker Infrabouw is een in 1980 opgericht familiebedrijf. Begonnen als specialist in de civiele betonbouw en uiteindelijk uitgegroeid tot een aannemer die complete multidisciplinaire infraprojecten realiseert waarbij de innovatieve realisatie van de civiele kunstwerken een onderscheidende rol speelt.

Van Spijker bestaat inmiddels veertig jaar en is met 65 medewerkers goed voor een jaarlijkse omzet van 30 miljoen euro. De projecten omvatten onder meer infrastructuur, bruggen, viaducten, onderdoorgangen en geluidsschermen. Als multidisciplinaire speler in de wereld van infra brengen wij voor elk vraagstuk – groot of klein – de juiste kennis in.

Van Spijker Infrabouw staat voor het betrokken en doelgericht realiseren van uitdagende projecten. Wij zijn gericht op samenwerking, innovatief, integer en duurzaam ondernemen.

Sinds mei 2021 werken Van Spijker en Mourik Infra B.V. samen. Mourik Infra B.V. is sinds jaar en dag actief in zowel de droge als natte infrastructuur van Nederland. Hierin realiseren zij uiteenlopende projecten die betrekking hebben op onderhoud, renovatie en nieuwbouw binnen de GWW-sector. Mourik is één van de grootste familiebedrijven, meer dan 85 jaar oud en met 2000 medewerkers wordt een omzet van 475 miljoen euro gerealiseerd.

Interesse in deze functie? Stuur dan vóór maandag 14 juni 2021 jouw sollicitatie naar sollicitatie@vsib.nl, t.a.v. Nicole van der Geest, P&O-medewerker. Zelfstandigen zijn ook welkom om te reageren.

Vacatures

Direct contact